És molt habitual que quan anem a hipotecar-nos per la compra d’un immoble, el mateix banc ens ofereixi una assegurança de vida per bonificar la hipoteca i que així quedi un interès més atractiu.

No existeix cap llei que determini que hem de contractar l’assegurança de vida de la nostra hipoteca en l’entitat bancària en la qual formalitzarem el préstec. El banc, en virtut de la llei hipotecària, pot exigir-nos que contractem una assegurança que cobreixi el capital pendent del préstec. Però el client sempre és el que tria amb qui subscriu la pòlissa.

Si fem la comparativa de preus del que ens estalviem d’hipoteca amb l’assegurança del banc o si del contrari contractem una assegurança a part, en la majoria dels casos surt molt més rentable la segona opció, és a dir una proposta dels agents i corredors.

La primera diferència que notarem entre la proposta del banc i la del mediador d’assegurances és, segons un recent estudi d’INESE i Global Actuarial, el preu. A igualtat de condicions, la comparació entre els preus oferts per 18 asseguradores i 7 bancs és que l’assegurança de vida és fins a un 80% més cara en el cas dels bancs que si la contractem amb una asseguradora a través d’un agent o corredor.

Si ja estàs hipotecat has de saber que en qualsevol moment pots canviar el venciment, això si, ho has de comunicar a l’entitat bancaria 30 dies abans del venciment de la pòlissa.

Consulta l’assegurança de vida de Masdeu.

Si necessites ajuda, Contacta amb nosaltres i et resoldrem tots els dubtes